Matilda

Hej, jag heter Matilda Wäringstam och är en 15 årig tjej som snart ska börja i 9:an. Min mamma har alltid varit häst intresserad och har jobbat till och från på ridskolan där jag bor, därför har jag i princip varit på ridskolan i hela mitt liv. Jag började rida när jag var 6 år gammal och har sedan dess ridit i alla år. Jag har haft 5-6 olika helgryttarhästar men nu så rider jag varmblodstravaren Drömmen som jag lär mig på varje dag. Jag rider ut på honom 2 dagar i veckan och hoppar varannan vecka, jag tävlar även honom på alla klubbtävlingar som finns och ska även ställa upp på den lokala dressyrtävlingen som klubben har i sommar. Varför jag inte far ut och tävlar är därför att han tyvärr inte går att köra i transport.

Men när man inte kan tävla själv så får man mycket tid att följa med andra och stå med kameran samtidigt. Den som jag har följt med mest på tävlingar var min storasyster och hennes ponny men när storasyster blev för gammal och ponnyn är för liten för oss så sålde vi henne i höstas. Nu så följer jag mest med min tvilingsyster som tävlar en ridskoleponny på LD och LC nivå. Jag brukar också följa med en tjej på klubben som tävlar sin unghäst 90/100cm och hennes andra storhäst upp till 140cm.

När jag fotograferar på tävlingar så använder jag mig av min Nikon D5000 och ett tamron 70-300mm f/4-5,6. Utöver det objektivet har jag ett standard objektiv som jag mest bara använder när jag filmar och när jag tar porträtt bilder använder jag mitt nikkor 50mm f/1,8.

Jag är också med i klubbens US styrelse och fotograferar på alla aktiviteter som vi annordnar.